14 Şubat 2012 Salı

Su Geçirmeyen Akıllı Telefon ve Tabletler Geliyor


waterm Su Geçirmeyen Akıllı Telefon ve Tabletler GeliyorSu Geçirmeyen Akıllı Telefon ve Tabletler Geliyor
Utah merkezli bir şirketin geliştirdiği yeni bir yöntem sayesinde siz iPhone’unuzu veya herhangi bir telefonunuzu suya soksanız bile cihazınıza bir şey olmayacak; aynı şekilde suyun altında dahi çalışmaya devam edecek.
CES fuarında tanıtılan bu yeni sistem ile iPhone, iPad ve Samsung Galaxy S2 suyun içine bırakılıyor. Ancak suyun altında da cihazlar aynen çalışmaya devam ediyor.
Elbette bu teknoloji suyun altında kullanıcıların telefonlarını kullanabilmesi için geliştirilmedi. Asıl amaç, banyoda veya yağmur altında suyun etkisine karşı kullanıcının cihazının korunabilmesi.
HzO isimli şirketin geliştirdiği WaterBlock teknolojisi için şirket, şimdiden cihaz üreticileriyle görüşmeler yapmaya başladı bile. Bu sistem için kullanılan materyalle ilgili bilgi vermeyen firma, sadece “son 50 yıldır var olan bir şey” şeklinde yorum yapmayı yeğledi.
Vakum boşluğunu kullanan ve tüm havayı işlem süresinde dışarı atan bu sistem, daha sonra cihaza sızan gazı pompalamaya başlıyor. Suya karşı koruma sağlayan bu gaz, işlemin sonunda tüm telefonun yüzeyini sarmış oluyor. Telefon üretilirken iç donanıma uygulanan ve kullanıcıların asla fark edemeyeceği bu teknik sayesinde telefon hiçbir şekilde sudan etkilenmiyor.
Chip.com.tr’den alıntıladığımız bu yazıya birde ekleme yapalım, daha önce birkaç model telefonda su geçirmezlik özelliğine denk gelmiş ve bu gelişmeyi heyecanla takip etmiştik ancak CES 2012′de tanıtılan su geçirmez telefonlar ve HzO isimli şirketin atılımı gösteriyor ki, 2012′den itibaren su geçirmeyen telefon ve tabletleri sıkça görmeye başlayacağız ve belki de bir sene sonra su geçirmezlik pek çok elektronik cihazda standart hale gelecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder