14 Şubat 2012 Salı

2012′de Thunderbolt Teknolojisi

intelthunderbolt 2012de Thunderbolt Teknolojisi Yaygınlaşacakİşlemci devi Intel’in yakın gelecekte yaygınlaşmasına kesin gözüyle bakılan yeni veriyolu protokolü Thunderbolt, 2012 yılında Windows yüklü bilgisayarlarda daha yoğun şekilde görülmeye başlayacak.
Bilgisayar birimleri arasında kablolu veri transferini sağlayan USB teknolojisi 2012′den itibaren Thunderbolt ile rekabet etmek zorunda kalacak ve özelliklere bakılırsa Thunderbolt kısa zamanda USB teknolojisini sollayacak.
Dünyanın en büyük yonga üreticisi Intel’in bilgisayarlardan sorumlu müdürü Mooly Eden, San Francisco’da gerçekleştirilen Intel Developer konferansında Acer ve Asus’un Ultrabook adını verdikleri yeni laptoplarıyla yüksek hızdaki Thunderbolt’a yer vermeyi planladığını açıkladı.
Bu kapsamda Sony, Samsung ve Toshiba gibi devlerin de üst fiyat kategorisindeki ürünlerine USB 3.0′ın yanı sıra Thunderbolt kapıları da koymayı planladıkları söyleniyor.
Intel’in geliştirdiği bu yeni teknoloji çift yönlü veri alışverişini mümkün kılarken, veri transfer hızı kanal başına 10Gbps’ye kadar ulaşabiliyor. Thunderbolt bu yılın Şubat ayında duyurulmuş ve ilk kez Apple’ın yeni Macbook Pro’larında görülmüştü.
(Apple Macbook Pro Thunberbolt Yuvası)
thunderboltappleslot 2012de Thunderbolt Teknolojisi Yaygınlaşacak
(Thunderbolt bağlantı kablosu)
lightpeakcables 2012de Thunderbolt Teknolojisi Yaygınlaşacak
Thunderbolt Teknolojisi Nedir?
Intel tarafından geliştirilen ve yüksek hızda veri aktarımını sağlayan “Thunderbolt”,  Thunderbolt kablosu sayesinde aktarılan veriyi USB 2.0 ‘dan 20 kat, FireWire’dan ise 12 kat daha hızlı aktarıyor. Intel’in aktardığı habere göre bu teknolojisi sayesinde tam zamanlı bir HD filmi 30 saniyeden daha kısa bir zamanda aktarabileceğimiz söyleniyor.
screenshotgo 2012de Thunderbolt Teknolojisi Yaygınlaşacak
Saniyede 10 gigabit veri hızına ulaşan bu teknoloji en yakın rakibi 5 gigabit veri hızı olan USB 3.0′a da 2 kat fark atıyor. Intelin geliştirdiği bu teknolojinin Apple’ın yardımı ile geliştirdiği söyleniyor, bu nedenlede ilk Thunderbolt arabirimi olan ürün Apple’ın yeni Macbook Pro’su olmuştu.
2012 yılının başından itibaren önce üst seviye bilgisayarlar ile Windows’ta göreceğimiz teknolojinin kısa sürede hem alt seviye ürünlerede gelmesi hemde usb arabiriminden daha fazla kullanılır hale gelmesi bekleniyor, bakalım Thunderbolt USB’yi tahtından edebilecek mi..?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder